Популярні новини

Останні новини

Безкоштовного житла та виплат більше не буде: Франція позбавляє українців допомоги

Яку зелень найпростіше виростити на підвіконні: господині поділилися порадами

ТЦК здійснюватиме обмін даними про військовозобов'язаних з СБУ та поліцією, - Умєров

Немає інтернету – немає пенсії: клієнти відомого банку залишаються без виплат

Рецепт смачнющих пиріжків із мʼясом: шеф-кухар поділилася простим рецептом

Ти не геймер, ти горбатий чахлик: вчені заявили, що столи-трансформери небезпечніші за сидячі

"Переведення медиків зі шпиталів у піхоту": у Генштабі спростували заяву Безуглої

В Україні знову можуть зрости тарифи на комуналку: детальний прогноз від МВФ

Платіжка за світло може зрости: хто заплатить більше

Нардеп Юрій Шаповалов допоміг бізнес-партнеру уникнути сплати податків на сотні мільйонів

Комаровський назвав головну помилку при лікуванні варикозу: що не варто робити

Ощадбанк відбирає в пенсіонерів останні копійки: змушені чекати місяцями

Субсидія для ВПО на оренду житла: кому дадуть допомогу і що для цього потрібно

У Харкові чоловік продавав керуючі посади: вдалося заробити солідну суму

Ми всі не ідеальні: найгірші риси всіх знаків Зодіаку

Скандал навколо тіла африканської тварини на звалищі під Рівним: у поліції та зоопарку дали пояснення

Поділитися сюжетом
Скандал навколо тіла африканської тварини на звалищі під Рівним: у поліції та зоопарку дали пояснення

У Рівненському зоопарку дали пояснення після скандалу навколо виявленого тіла лева на звалищі в області.

Про це йдеться у повідомленні у соцмережі Facebook.

З офіційним поясненням виступили "у зв’язку із великою кількістю негативних коментарів та брудних звинувачень, які вилилися на заклад після смерті однієї з левиць".

Там зазначили, що йдеться про самку лева африканського "Діну", що надійшла в зоопарк з Каунаського зоологічного парку у 2009 році дорослою. 23 жовтня цього року вона загинула у віці 20 років. Причиною смерті стали зміни в організмі від фізіологічного старіння. Для левів такий вважається дуже поважним і мало хто доживає до нього.

За установленою процедурою, усіх тварин, що гинуть у зоопарках, після проведення патологоанатомічного розтину направляють на спеціальні переробні заводи для подальшої утилізації (кремації). В області діє Костопільська філія держпідприємства "Укрветсанзавод" з яким у зоопарк є договір на утилізації.

Відповідно до цієї процедури, 24 жовтня поточного року "біологічний матеріал був доставлений на Костопільську філію Державного підприємства "Укрветсанзавод" транспортом зоопарку, де працівники заводу провели вивантаження". Про це свідчать відповідні документи.

"Нам дуже прикро та боляче, що із трагічної для нас ситуації, пов’язаної із втратою однієї з наших улюблених мешканців, зробили непотрібну сенсацію і так в непростий для всіх час. Працівники зоопарку з любов’ю дбають про своїх підопічних і втрата будь-кого з них є великою трагедією для нас", - повідомили у зоопарку.

Щодо зовнішності левиці - з приводу наявності у самки гриви, то у старих самок левів іноді зустрічається гормональний збій з підвищенням рівня тестостерону, що своєю чергою призводить до збільшення оволосіння по маскулінному типу.

"Саме тому наша "Діна" мала гриву, яка почала з’являтися в неї в останні два роки її життя", - повідомили працівники закладу.

У поліції Рівненської області повідомили, що за фактом виявленого тіла лева на території Костопільського заводу завершили перевірку. Згідно з актом ветеринарного засвідчення загибелі африканського лева, тварина померла внаслідок новоутворення у черевній порожнині.

Всі тіла, які знаходяться на спецплатформі Костопільського заводу з утилізації відходів тваринного походження доставили із відповідними документами, де вказана причина смерті.

"Нагадаємо, під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили публікацію, що на території Костопільського заводу із утилізації відходів виявлено мертвого лева. За цим фактом відомості внесені до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень", - додали правоохоронці.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що на сміттєзвалищі на території Костопільського заводу з утилізації відходів у Рівненській області знайшли тіло мертвого лева.