Популярные новости

Последние новости

Украинские химические технологии ЛТД во время войны: как функционирует и работает компания в условиях полномасштабного вторжения

Аграриям вернут 25% за технику: как пользоваться государственной программой

Путин подтвердил участие войск КНДР в войне: политтехнолог спрогнозировал, что будет дальше

Украинские химические технологии ЛТД во время войны: как функционирует и работает компания в условиях полномасштабного вторжения

Обстрелы РФ Днепропетровщины: от дрона пострадали дети

Около километра сеток: Госэкоинспекция зафиксировала незаконный лов рыбы в Сулинском заказнике

Выращивай сам или плати втридорога: овощи станут не по карману большинству украинцев

На Буковине мужчины топором избили работника ТЦК: суд вынес вердикт

СБУ ликвидировала еще шесть схем уклонения от мобилизации: задержали чиновников ВВК

Дома тоже можно заносить: как легко отстирать домашние тапочки, всего 3 ингредиента

Сырно-тыквенная запеканка: простой осенний десерт для всей семьи

Госэкоинспекция зафиксировала незаконный лов рыбы в Сулинском заказнике

Бесплатное питание в школах: на что могут рассчитывать не только ученики 1-4 классов

Служба в ВСУ: в Минобороны рассказали о ситуации с рекрутингом

АМУ просит Раду отклонить проект о регулировании бизнеса: остановит водо- и теплоснабжение в городах

Другий Саміт миру, ордер для Путіна та провал БРІКС: що Зеленський розповів для The Times of India

Поделиться сюжетом
Другий Саміт миру, ордер для Путіна та провал БРІКС: що Зеленський розповів для The Times of India

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю виданню The Times of India, в якому обговорив можливість проведення другого Саміту миру в Індії, результати виданого МКС ордеру на арешт російського диктатора Володимира Путіна та провал саміту БРІКС.

Матеріал підготував "Апостроф", посилаючись на інтерв'ю для The Times of India.

Зеленський вважає, що провести другий Саміт миру можна було б в Індії, проте для цього "потрібно підготуватися":

"Ми говорили з прем'єр-міністром Моді. У нас є майданчик, Саміт миру. Я вважаю, що ми могли б провести другий Саміт миру в будь-якій поважній столиці. Безумовно, це може бути в Індії, і прем'єр-міністр може це зробити, може організувати відповідний саміт, але для цього потрібно нам підготуватися".

Україна, за його словами, готова почути пропозиції тих чи інших країн, зокрема Індії, Європейського Союзу, Африканського континенту, Бразилії та Китаю, проте за умови: "... тільки на основі нашого формату, тому що війна у нас".

Також Зеленський вказав на те, що результат від виданого ордеру на арешт російського диктатора путіна "все одно" відчувається, адже господар Кремля "не подорожує більшістю країн світу":

"Тільки один Міжнародний кримінальний суд, він не може повністю виправити ситуацію. Він не може повністю вплинути на Путіна і на його прихильників. Але разом усі - лідери, МКС, міжнародне право, ООН, "двадцятка", разом усі точно можуть закінчити цю війну. Але результат від МКС усе одно ми відчуваємо. Путін не подорожує більшістю країн світу".

Обговорили в інтерв'ю також результати саміту БРІКС, який відбувся у Казані 22-24 жовтня. Зеленський вважає, що він провалився:

"Перш за все, я вважаю, що саміт БРІКС провалився. Не всі були у складі БРІКС. Із сьогоднішнього складу БРІКС ми не побачили багатьох лідерів, на яких розраховувала Росія... Тобто, це свідчить про те, що союзу в БРІКС немає".

Про присутність на саміті генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша президент висловився лаконічно: "... сюр, це стосується навіть не лише ООН, це стосується і багатьох інших країн".

Український президент вважає, що сьогодні не можна залишатися нейтральним, адже це "дуже допомагає виключно РФ":

"Це, я вважаю, знаєте, така прихована підтримка Росії. І я вважаю, ті, хто був присутній там і говорив про свою нейтральність, і говорив про те, що хоче допомогти вирішенню цього конфлікту, на мою думку, видаються більш проросійськими. Тому що Росія розпочала цю війну і продовжує".

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що Україні невдовзі доведеться воювати фактично проти Північної Кореї у Європі через відсутність важливих рішень щодо підтримки з боку західних партнерів.