Популярные новости

Последние новости

Тарифы на водоснабжение снова растут: сколько придется отдавать

Как подготовить виноград к зиме: советы опытных садоводов

Почему накопительная пенсионная система не работает для пенсионеров

Рецепт голубцов с пекинской капустой и гречкой: гораздо вкуснее обычных

В США продали редчайшую "президентскую" монету за 20 млн грн: ее искали десятилетиями

РФ ударила по дислокации полицейских в Харькове: один погиб, десятки ранены

Штраф или тюрьма: за некоторые проблемы со счетчиком украинцам светит жесткое наказание

Деньги с мобильного исчезают незаметно: как отключить платные услуги на телефоне

В Украине запускают 5G-связь: эксперимент стартует в трех городах

Как защитить абрикос и персик от зимних морозов: садоводы назвали лучший способ

Водителей массово начали штрафовать: как избежать санкций и сохранить финансы

Бутерброд становится почти деликатесом: супермаркеты сменили цены на колбасу, бекон и сыр

Украинский ученый помог рф усовершенствовать устройства для ударов по мирным городам: подробности вопиющего инцидента

По 13 лет тюрьмы: суд вынес приговор корректировщикам из Ивано-Франковска

Стереотипы до инфаркта доведут: что больше всего вредит сердцу мужчин

Як зберегти буряк свіжим: прості хитрощі від шеф-повара

Поделиться сюжетом
Як зберегти буряк свіжим: прості хитрощі від шеф-повара

Буряк — універсальний і корисний овоч із багатим складом поживних речовин, і він чудово підходить для різноманітних страв. Проте важливо знати, як правильно зберігати буряк, щоб він зберігав свіжість якомога довше.

Шеф-кухар з Північної Кароліни Джеррі Лануцца рекомендує тримати буряк у контейнері для овочів у холодильнику, попередньо видаливши бадилля. У таких умовах він залишатиметься свіжим до 10 днів- пише Southern Living.

"Однак купуйте лише ту кількість буряка, яку зможете використати за кілька тижнів" — радить Лануцца.

Що можна приготувати з буряка?

Буряк — це дуже універсальний продукт. Його можна варити, смажити або навіть вживати сирим. З нього виходять смачні соки, заправки для салатів і навіть корисні смузі. Важливо зазначити, що всі види буряка зберігають однакові властивості, незалежно від сорту чи кольору.

Жінка, яка збирає буряки. Фото: harctic

Цікавий факт- червоний колір буряка не розщеплюється в організмі, тому після його вживання можна помітити червонуватий відтінок у деяких виділеннях — це цілком нормально.

Чи можна заморожувати буряк?

Так, буряк можна заморозити, але перед цим його потрібно відварити 20–30 хвилин, залежно від розміру. Після варіння обдайте буряк крижаною водою, очистіть від шкірки та наріжте кубиками або скибочками. Потім складіть у пакети й помістіть у морозильну камеру. У такому вигляді буряк зберігатиметься до 10 місяців.

Жінка стоїть біля холодильника

Чи потрібно мити буряк перед зберіганням?

Ні, краще не мити буряк, перш ніж класти його в холодильник. Волога може сприяти розвитку бактерій і прискорити псування. Лануцца радить обрізати бадилля перед зберіганням, а мити овоч уже безпосередньо перед використанням.

Ці прості поради допоможуть вам зберегти буряк свіжим і смачним надовго!

Раніше ми повідомляли,прості трюки, які допоможуть заощадити час на кухні.

Як правильно зберігати продукти, аби потім не викидати їх у смітник- детальніше на Знай.ua.