Популярные новости

Последние новости

Мобилизация в Украине: юрист рассказал о новой тактике ТЦК "ловить" мужчин

Цены на отопление скорректируют для всех: когда применят новые тарифы

Польша планирует инвестировать $750 в увеличение производства боеприпасов

В Офисе президента обсудили вопросы протезирования военных

Почему растет уровень опасных парниковых газов - ответ испугал даже ученых

Украинцы платят чужие долги по коммуналке, пока снежным комом растут свои: как проверить

Порошенко пиарится на силах обороны за счет неуплаченных налогов - военный

Бисквитный рулет с яблоками за 15 минут: рецепт быстрого десерта для всей семьи

Отопительный сезон начался по всей стране, кроме одного региона – Шмыгаль

В октябре в Украине разминировали более 20 000 га территорий

Помогала врагу "паспортизировать" местных в Херсонской области: правоохранители задержали сообщницу оккупантов

Укрепить иммунитет без таблеток: простые советы от врача, которые помогут вашему здоровью

В киевском университете имени Тараса Шевченко запретили использовать один из мессенджеров: в чем причина

Клиент обвинил ПриватБанк в мошенничестве: «Собирает данные»

Платежки за ноябрь не порадуют: за какие коммунальные услуги придется заплатить больше

Ніжні карамельні цукерки з горіхами: рецепт на будь-який смак від "Мастер Шефа"

Поделиться сюжетом
Ніжні карамельні цукерки з горіхами: рецепт на будь-який смак від "Мастер Шефа"

Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська запропонувала смачний рецепт цукерок, які точно сподобаються близьким.

Цей рецепт стане вашими улюбленими ласощами, а процес приготування принесе радість та задоволення.

Для приготування знадобляться:

  • 300 г цукру (приблизно 12 столових ложок із гіркою)
  • 50 г меду або сиропу глюкози (близько 2,5 столових ложок)
  • 3 г солі (приблизно 3/5 чайної ложки)
  • 300 мл вершків (жирністю 30-35%)
  • 50 г вершкового масла (жирністю 82%)
  • 200 г смажених горіхів (фундук, мигдаль чи арахіс)

Приготування:

У великий сотейник вливаємо вершки, додаємо мед або сироп глюкози, вершкове масло, цукор та сіль. Використовуємо термостійку лопатку та ретельно перемішуємо, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Ставимо сотейник на плиту і постійно помішуючи, варимо масу до температури 135 градусів. Перевіряйте температуру термометром.

Горіхи обсмажуємо у духовці при температурі 165 градусів у режимі підігріву зверху та знизу або лише знизу протягом 12-13 хвилин.

"Мастер Шеф" Глинська додала, як тільки маса досягне 135 градусів, знімаємо сотейник з плити та переливаємо вміст у чашу міксера. Збиваємо на повільних обертах протягом 8-10 хвилин.

Додаємо обсмажені та охолоджені горіхи та акуратно перемішуємо. Повертаємо дошку харчовою плівкою, ставимо на неї квадратну металеву форму без дна, змащуємо борт усередині вершковим маслом.

Викладаємо карамельну масу з горіхами у форму та розрівнюємо. Ставимо у холодильник на 5-6 годин, поділився "Майстер Шеф" Глинська.