Популярные новости

Последние новости

Зима будет не страшна: опытные виноградари рассказали, что обязательно нужно сделать в ноябре

Нежный яблочный пирог на сковороде: без духовки и хлопот

Как ускорить рост перца: рецепт натурального удобрения, который удвоит урожай

Хотя старые, но законные: как в Украине обменивают "уставшие" доллары

Армия рф планирует новое наступление до конца года: эксперт рассказал, где оккупанты накапливают войска для прорыва

Женщина пошла в салон красоты и осталась без пяток: процедура, которую делает многие, пошла не по плану

Коммунальные долги и арест счетов: что делать, если вы не проживаете в квартире

Рецепт сырников с яблоками от "Мастер Шефа": Клопотенко раскрыл главный фирменный секрет

Тоня Матвиенко бросила работу: в чем причина

Минимальное участие США и заморозка по линии фронта: эксперты раскрыли детали плана Трампа по окончанию войны в Украине

В Минагро спрогнозировали цены на картофель: к чему готовиться

«Такие случаи случаются все чаще»: эксперт рассказал, что происходит на Запорожском направлении

Деньги для одиноких родителей: как получить помощь от государства

"Солдаты не слепые": военный раскрыл, почему бойцы ВСУ бегут из армии

Михайловская родительская суббота-2024: что строо запрещено делать, а что необходимо

Хрумка фокачча без клопоту: покроковий рецепт для новачків

Поделиться сюжетом
Хрумка фокачча без клопоту: покроковий рецепт для новачків

Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити смачний італійський коржик-хліб, який зможе приготувати навіть новачок.

Головне — не боятися роботи з дріжджовим тестом: дотримуючись правильних пропорцій, ви отримаєте ідеальний результат. У цьому рецепті тісто має "відлежатися" у холодильнику, що дозволить йому при випіканні бути повітрянішим.

Інгредієнти:

  • Сухі дріжджі - 5 г
  • Тепла вода - 420 мл
  • Оливкова олія - ​​10 мл
  • Сіль - 2 ч.л.
  • Мед - 1 ч.л.
  • Борошно - 500 г (найкраще підійде борошно з вмістом білка від 12% і вище, наприклад, манітоба, щоб отримати повітряні бульбашки)

Приготування:

У глибокій мисці змішайте дріжджі, воду, оливкову олію, сіль та мед. Перемішайте ще раз, а потім додайте борошно.

Накрийте тісто та залиште його на 10 хвилин. Потім акуратно складіть його, накрийте та залиште ще на 10 хвилин. Повторіть складання, додавши ложку оливкової олії, після чого знову накрийте та помістіть у холодильник на 24 години.

Тісто повинне блукати від 24 до 72 годин, тому його можна приготувати заздалегідь і використовувати у зручний час, щоб порадувати гостей чи домашніх. Головне – не зменшуйте час настоювання до 24 годин.

Через добу дістаньте тісто з холодильника. Форму для випікання застелите пергаментом і злегка змастіть оливковою олією. Викладіть тісто, трохи розправте його пальцями і залиште на 2 години за кімнатної температури.

Після часу розподіліть тісто по всій формі, натискаючи пальцями, щоб зробити невеликі заглиблення.

Для начинки використовуйте рубану петрушку з оливковою олією, додайте орегано, пропущений через часник і велику сіль.

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.