Популярные новости

Последние новости

К пенсиям начислят по 3250 грн: кому ждать "подарков" в ноябре и декабре

Главные причины отступления ВСУ: военный эксперт рассказал, из-за чего не удается держать фронт

Как оформить субсидию, не выходя из дома: скорая инструкция

Ограничение на дорогах и усиленный пограничный контроль: к чему готовиться в ноябре

Идеальное тесто для чебуреков: "Мастер Шеф" Хименес-Браво дал простой рецепт

Что нужно знать при выборе стиральной машины

В Украине резко ухудшится погода: усилится ветер и заснежит, новый прогноз

За считанные минуты: Минобороны готовит нововведение для мобилизации

Когда День святого Николая в 2024 году: главные традиции и запреты

Эксперты предсказывают увеличение цен на аренду земли до 50%

Пенсионерам помогут в ноябре: сколько доплатят

Паста Амосова: победительница "Мастер Шеф" дала рецепт вкусной и полезной смеси

Трансформация ждет всех: как Плутон повлияет на жизнь Скорпионов и Водолеев

Украинцам обещают конец пенсионной несправедливости: когда у старичков потяжелеют кошельки

Родители игнорируют собрание в школах: учительница рассказала о трагических последствиях

Самці мух "йдуть в упиття", коли їм відмовляють самки: майже, як у людей

Поделиться сюжетом
Самці мух "йдуть в упиття", коли їм відмовляють самки: майже, як у людей

Дослідження вказують, що багато живих істот - крім людини - вживають алкоголь в природному середовищі: від мавп до комах. Так, вчені одного англійського університету з'ясували, що самці мух буквально напиваються, коли їм відмовляють партнерки, — дослідники дійшли висновку, що майже всі тварини вживають алкоголь.

Про це стало відомо завдяки публікації англійських дослідників у одному з наукових журналів.

Муха, скріншот

З'ясувалося, що багато тварин і комахи постійно вживають етанол: вони отримують його з фруктів, що забродили, нектару або соку.

Наприклад, самці мух "напиваються", якщо їм відмовила партнерка, а самки під впливом етанолу стають менш розбірливими у виборі партнера та злягаються з усіма поспіль.

Муха, фото з відкритих джерел

Шимпанзе, фото: Getty Images

Хто ще вживає алкоголь у природі

У міру того, як близько 100 мільйонів років тому квіткові рослини почали виробляти цукристі фрукти та нектар, дріжджі почали природно перетворювати їх на етанол.

Найбільш високий рівень алкоголю – до 10% – знаходили у перезрілих плодах пальми, а в більшості інших випадків вміст алкоголю коливається в межах 1-2%.

При цьому окремі види тварин, — шимпанзе та павукоподібні мавпи, — іноді вдаються до «алкогольних страв» з таких ферментованих фруктів (дикі шимпанзе в Гвінеї вживають сік раффії, що містить значні дози алкоголю).

Також, розумніші за Енштейна і Хокінга: інтелектуалка покинула Оксфорд заради "панелі", і не пошкодувала.