Щоб паска була смачною: рецепт легендарної Ніни Матвієнко
Для приготування паски за рецептом Ніни Матвієнко потрібні такі інгредієнти: борошно 1 кг, дріжджі сухі 11 г, молоко 2 склянки, яйця 9 шт, цукати 100 г, лимонна цедра за смаком, цукор 2 склянки, вершкове масло 350 г, мускатний горіх 1 ч. л., мигдаль 20 г, родзинки 100 г.
Крок перший – готуємо опару. Для цього, як розповідала Ніна Матвієнко у програмі "Все буде добре", необхідно замісити дріжджове тісто на теплому молоці, додати трохи цукру і залишити в темному теплому місці на 20-30 хвилин, накривши рушником.
Потім необхідно збити розм'якшене вершкове масло. Додати цукор, сіль, жовтки, мускатний горіх, лимонну цедру і ванільний цукор. Перемішуємо і додаємо залишки борошна, збиті яєчні білки. Знову перемішуємо.
Рецепт паски Ніни Матвієнко.
Тепер додаємо до тіста для паски родзинки, цукати і знову перемішуємо.
Тісто викладаємо у форму на 1/3 і ще залишаємо хвилин на 20.
Випікаємо паски за рецептом Ніни Матвієнко в розігрітій до 160 градусів духовці на нижній решітці 40-60 хвилин.
Прикрашала свої паски Ніна Матвієнко кольоровою присипкою і глазур’ю з цукровою пудрою і білками.
Рецепт паски Ніни Матвієнко.
За життя Ніна Матвієнко розповідала, що перш ніж приступити до їжі вони у Великдень завжди читали молитву.
«Обов’язково вмиваємося свяченою водою, в яку опущене червоне пасхальне яєчко. Ця традиція була в нашій родині, ще коли я була маленькою», - розповідала Ніна Матвієнко.
На Великдень Ніна Матвієнко накривала великий стіл.
«Це завжди різні ковбаси, буженина, і обов’язково холодець. Звичайно ж, свячені паски, яйця (фарбую їх тільки в лушпиння шкірці), варю узвар…», - казала Ніна Матвієнко.
Паска, яка смачніша за будь-яку магазинну: Алла Мазур дала рецепт.
Як небанально і без зайвих витрат прикрасити паску: смачна ідея декору.
Глазур для паски, яка не кришиться: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт.