Популярні новини

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

Щоб паска була смачною: рецепт легендарної Ніни Матвієнко

Поділитися сюжетом
Щоб паска була смачною: рецепт легендарної Ніни Матвієнко

Для приготування паски за рецептом Ніни Матвієнко потрібні такі інгредієнти: борошно 1 кг, дріжджі сухі 11 г, молоко 2 склянки, яйця 9 шт, цукати 100 г, лимонна цедра за смаком, цукор 2 склянки, вершкове масло 350 г, мускатний горіх 1 ч. л., мигдаль 20 г, родзинки 100 г.

Крок перший – готуємо опару. Для цього, як розповідала Ніна Матвієнко у програмі "Все буде добре", необхідно замісити дріжджове тісто на теплому молоці, додати трохи цукру і залишити в темному теплому місці на 20-30 хвилин, накривши рушником.

Потім необхідно збити розм'якшене вершкове масло. Додати цукор, сіль, жовтки, мускатний горіх, лимонну цедру і ванільний цукор. Перемішуємо і додаємо залишки борошна, збиті яєчні білки. Знову перемішуємо.

Рецепт паски Ніни Матвієнко.

Тепер додаємо до тіста для паски родзинки, цукати і знову перемішуємо.

Тісто викладаємо у форму на 1/3 і ще залишаємо хвилин на 20.

Випікаємо паски за рецептом Ніни Матвієнко в розігрітій до 160 градусів духовці на нижній решітці 40-60 хвилин.

Прикрашала свої паски Ніна Матвієнко кольоровою присипкою і глазур’ю з цукровою пудрою і білками.

Рецепт паски Ніни Матвієнко.

За життя Ніна Матвієнко розповідала, що перш ніж приступити до їжі вони у Великдень завжди читали молитву.

«Обов’язково вмиваємося свяченою водою, в яку опущене червоне пасхальне яєчко. Ця традиція була в нашій родині, ще коли я була маленькою», - розповідала Ніна Матвієнко.

На Великдень Ніна Матвієнко накривала великий стіл.

«Це завжди різні ковбаси, буженина, і обов’язково холодець. Звичайно ж, свячені паски, яйця (фарбую їх тільки в лушпиння шкірці), варю узвар…», - казала Ніна Матвієнко.

Паска, яка смачніша за будь-яку магазинну: Алла Мазур дала рецепт.

Як небанально і без зайвих витрат прикрасити паску: смачна ідея декору.

Глазур для паски, яка не кришиться: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт.