Популярні новини

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

Паска, яка смачніша за будь-яку магазинну: зірка "1+1" Алла Мазур дала рецепт

Поділитися сюжетом
Паска, яка смачніша за будь-яку магазинну: зірка "1+1" Алла Мазур дала рецепт

Така паска буде смачнішою за будь-яку куплену в магазині і наповнить дім неймовірним ароматом. Цим рецептом паски Алла Мазур поділилася в одному з сюжетів «ТСН. Тиждень».

Про нього ведучій розповіла етнорестораторка Тетяна Юркович, яка народилася в карпатських горах, де в одному дворі добре уживаються містика і християнство. У цьому рецепті паски, як зазначала Алла Мазур, вдалося поєднати давні секрети і модну кулінарію.

Отже, для приготування паски за традиційним закарпатським рецептом знадобляться такі інгредієнти: 300 мл молока, 12 грамів дріжжів, 2 столові ложки цукру, 2 яєчних жовтки, 25 грамів масла, 5 стаканів молока, 100 грамів сухофруктів на 1 кг тіста.

Рецепт паски по-закарпатськи.

Спочатку необхідно приготувати опару. Для цього слід змішати 70 мл теплого молока, 12 грамів дріжжів і 1 столову ложку цукру. Все добре перемішуємо і ставимо в тепле місце.

Наступний крок – готуємо тісто для паски. Необхідно поєднати 250 мл молока, 2 жовтки і ½ столової ложки цукру.

Якщо хочеться, щоб паска була більш солодкою, можна збільшити кількість цукру.

Рідку суміш потрібно з'єднати з борошном, потім влити до неї готову опару і замісити густе тісто для паски.

Рецепт паски по-закарпатськи.

А тепер невеличкий секрет, щоб паска була більш ароматною – додайте 30 г міцного алкоголю, рому або коньяку у сухофрукти. Це можуть бути чорнослив, сушена вишня, курага, журавлина. Кількість фруктів, нагадуємо, 100 грамів на 1 кг тіста.

Щоб тісто добре підійшло, закарпатські господині накривали його білою серветкою або вишитим рушником і зверху клали гілку свяченої верби.

Тісто для паски необхідно залишити в теплому місці. Коли воно підійде, розкладіть тісто по формах і дайте знову підійти. Випікаємо паски в духовці за 175 градусів.

Після того, як паски будуть готові їх радять окропити холодною водою, щоб скоринка стала м'якою і блискучою.

Рецепт паски по-закарпатськи.

Тепер паску можна прикрашати – глазур’ю, горішками, сухофруктами, шоколадом та іншими смаколиками.

Рецепт паски по-закарпатськи.

Як небанально і без зайвих витрат прикрасити паску: смачна ідея декору.

Глазур для паски, яка не кришиться: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт.

Ольга Сумська поділилася рецептом паски, від якої у захваті.