Популярні новини

Останні новини

Українцям обіцяють кінець пенсійної несправделивості: коли у стареньких поважчають гаманці

Трансформація чекає на всіх: як Плутон вплине на життя Скорпіонів та Водоліїв

Батьки ігнорують збори у школах: вчителька розповіла про трагічні наслідки

Астропрогноз для всіх знаків Зодіаку на 5 листопада: напруга у стосунках та час для планування фінансів

Що заборонено купувати 5 листопада і кому потрібно розкидати монети сьогодні: прикмети та заборони на Іони

Гороскоп на вівторок 5 листопада для всіх знаків Зодіаку: Водолії пробудять у собі бунтаря, Терези – романтика

Ніжна білкова шарлотка, яку варто скуштувати: простий рецепт

Що робити, якщо людина подавилася: експерти розповіли, як надати першу допомогу

Шоколадно-ягідне тістечко "Моті": рецепт популярного десерту від Лізи Глінської

Як уберегти будинок від негативної енергетики: дерево-оберіг стане охоронцем вашого домашнього вогнища

Для військових організували безкоштовне укриття з можливістю відпочити, поїсти та попрати

Луцький собор прикрасили фресками із місцевими бізнесменами: "Чи соромно нам – ні"

Новий виклик для ЗСУ: експерт розповів, як російські дрони навчилися ухилятися від атак

Зимова допомога для українців: хто може розраховувати на підтримку

Простий рецепт бефстроганов: зірка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати яловичину

Квашені зелені помідори: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачної закуски

Поділитися сюжетом
Квашені зелені помідори: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачної закуски

Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів, як перетворити зелені помідори на дуже смачну та корисну ферментовану закуску.

"Мастер Шеф" Ярославський готує квашені помідори в трилітровій банці. Нам знадобляться лише зелені помідори, сіль, а також трохи часнику, кропу, лавровий лист, перець горошком чорний і духмяний. За бажанням також можете додавати листя смородини, вишні, хрін, трохи гострого перцю, зіру чи гвоздику.

Для квашення "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить не брати дуже дрібні, тверді та занадто недостиглі помідори, де навіть не сформувалося насіння, бо вони можуть бути гіркими.

Добре промиваємо зелені помідори та в кожному кулінарною голкою робимо 5-6 проколів, або ж можна зробити надрізи хрест-нахрест. Заливаємо помідори підсоленою водою кімнатної температури та лишаємо вимочуватися на дві години.

Після цього "Мастер Шеф" Володимир Ярославський щільно викладає зелені помідори в банку, додає кілька зубчиків часнику, спеції.

Чистою водою заливаємо помідори в банці, щоб відміряти потрібну кількість, а потім цю воду зливаємо в миску. На трилітрову банку "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає до води 80 г солі (3 повні ст.л.), розмішує до розчинення та заливає помідори.

Накриваємо банку полотняною кришкою та лишаємо в прохолодному місці на два тижні. Щоб пришвидшити процес, можна додати ложку рідини з солоних огірків або з квашеної капусти.