Квашені зелені помідори: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачної закуски
Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів, як перетворити зелені помідори на дуже смачну та корисну ферментовану закуску.
"Мастер Шеф" Ярославський готує квашені помідори в трилітровій банці. Нам знадобляться лише зелені помідори, сіль, а також трохи часнику, кропу, лавровий лист, перець горошком чорний і духмяний. За бажанням також можете додавати листя смородини, вишні, хрін, трохи гострого перцю, зіру чи гвоздику.
Для квашення "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить не брати дуже дрібні, тверді та занадто недостиглі помідори, де навіть не сформувалося насіння, бо вони можуть бути гіркими.
Добре промиваємо зелені помідори та в кожному кулінарною голкою робимо 5-6 проколів, або ж можна зробити надрізи хрест-нахрест. Заливаємо помідори підсоленою водою кімнатної температури та лишаємо вимочуватися на дві години.
Після цього "Мастер Шеф" Володимир Ярославський щільно викладає зелені помідори в банку, додає кілька зубчиків часнику, спеції.
Чистою водою заливаємо помідори в банці, щоб відміряти потрібну кількість, а потім цю воду зливаємо в миску. На трилітрову банку "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає до води 80 г солі (3 повні ст.л.), розмішує до розчинення та заливає помідори.
Накриваємо банку полотняною кришкою та лишаємо в прохолодному місці на два тижні. Щоб пришвидшити процес, можна додати ложку рідини з солоних огірків або з квашеної капусти.