Популярні новини

Останні новини

Пальне відчутно подешевшало попри новий акциз

Доктор Комаровський назвав способи, як покращити сон: корисні рекомендації

Поспілкуватися з духами та дізнатися майбутнє: обряди та ворожіння на Геловін-2024

Подати заявку на субсидію стало простіше: один документ – і все готово

Піца без тіста: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав рецепт смачного картопляного пирога

Дружина зраджувала, а платитиме коханець: ошуканий чоловік отримає 750 тисяч за втіхи благовірної

Внутрішній план перемоги: екс-нардеп розповів, чи спрацює ідея Зеленського

Тривога під час уроку: батькам зробили попередження

Доктор Комаровський розвіяв міф щодо напоїв із холодильника: головна рекомендація для українців

Якщо Захід передасть Україні росактиви, це означатиме кінець відносин із росією: думка експерта

Військовий експерт розповів, що відбувається у Селидовому: ризик оточення та шалені втрати

Податкова поверне помилкові переплати: що треба знати

ЗС РФ вдарили по центру Харкова: мер розповів про постраждалих

"4 тисячі доларів і не повезу в ТЦК": поліцейський вимагав гроші у чоловіка на Львівщині

Зеленський провів зустріч з прем'єром Ісландії: про що домовлялись

Шоколадно-гарбузовий кекс без зайвого клопоту: простий рецепт осіннього десерту

Поділитися сюжетом
Шоколадно-гарбузовий кекс без зайвого клопоту: простий рецепт осіннього десерту

Рецептом ідеального шоколадно-гарбузового кексу поділилася фудблогерка, авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина.

Щоб приготувати шоколадно-гарбузовий кекс треба зробити два види тіста. Для гарбузового тіста нам знадобиться:

  • гарбуз запечений (у духовці або мікрохвильовці) - 100 г
  • олія - 60 г
  • яйце - 1 шт.
  • цукор - 75 г
  • цедра лимона (або апельсина чи мандарина)
  • борошно - 115 г
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • манна крупа - 1 ст.л.

Інгредієнти для шоколадного тіста:

  • вершкове масло - 70 г
  • цукор - 120 г
  • ванільний цукор - 1 ч.л.
  • яйця - 2 шт.
  • сметана - 50 г
  • борошно - 125 г
  • какао-порошок - 30 г
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • сода - 1/4 ч.л.

Спершу готуємо гарбузове тісто. Збиваємо запечений гарбуз із олією. Окремо збиваємо яйце з цукром і додаємо цю суміш до гарбузової. Додаємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, манку, цедру та лопаткою вимішуємо тісто до однорідності.

Щоб приготувати шоколадне тісто, збиваємо мʼяке вершкове масло з цукром. По одному додаємо яйця та продовжуємо збивати. Додаємо сметану та ще раз збиваємо. Додаємо суміш борошна з какао, розпушувачем і содою та перемішуємо тісто до однорідності.

У форму для кексу рівномірно викладаємо гарбузове тісто, а зверху шоколадне. Паличкою (можна для суші) проходимось по тісту, протикаючи його до дна, щоб суміші трохи обʼєдналися.

Випікаємо шоколадно-гарбузовий кекс у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 хвилин. Готовому кексу даємо охолонути на решітці, а потім прикрашаємо цукровою пудрою та можна насолоджуватися.