Популярні новини

Останні новини

Олександр Мусієнко розповів, як зірвати плани ворога на Запоріжжя, Дніпро і Харків: «Рецепти є відомі»

Ціни на капусту та буряк змінили напрямок: в скільки обійдуться овочі для борщу

Зеленський уперше прибув до Ісландії: яка мета візиту

Суддя заробив майже 4 млн грн сумнівним шляхом: йому обрали покарання

Співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні за підтримки ПРООН: оцінка шкоди довкіллю

Влада має відновити бронювання критичних працівників, щоб не спровокувати кризу у промисловості – експерт

Бризки крові та удари голим кулаком у череп: Конор МакГрегор анонсував власний файтинг

Розвідка та партизани знищили залізничний міст у Бердянську: відомі деталі

​Росіяни, які закатували до смерті жителя Ізюма, отримали підозри

Оцінка шкоди довкіллю: співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні

Чим підживити восени малину, щоб мати щедрий врожай: основні поради садівників

Мобілізацію посилять: поки рівень недостатній

Дронові атаки РФ: "Енергоатом" розповів про загрозу для Хмельницької АЕС

Військовий сфотографував ППО і виклав в мережу: суд призначив йому покарання

Влада розуміє важливість звільнення України від екологічного податку СВАМ – Качка

Обережніше з тістечками і цукерками: розплата буде жорсткою та болючою

Поділитися сюжетом
Обережніше з тістечками і цукерками: розплата буде жорсткою та болючою
Американські вчені виявили 12 ознак, які свідчать про те, що людина споживає забагато цукру. Надмірне його вживання може призвести до різних проблем зі здоров'ям, таких як збільшення ваги, карієс, втома та проблеми з травленням.

На думку тренера зі здоров'я Джессіки Кордінг, важливо розрізняти природні та додані цукри. Природні цукри, які містяться у фруктах, овочах і молочних продуктах, не є небезпечними, оскільки супроводжуються корисними речовинами, такими як клітковина та кальцій.

Солодка ковбаска, фото: кадр з відео

Натомість додані цукри, які часто зустрічаються в оброблених продуктах, можуть бути шкідливими. Про це повідомляє видання Everydayhealth. Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я США, середній американець споживає приблизно 270 калорій доданого цукру щодня, що еквівалентно 17 чайним ложкам.

Американська кардіологічна асоціація рекомендує обмежити споживання цукру до шести чайних ложок для жінок і дев'яти для чоловіків. Надмірне вживання цукру може вплинути на енергію, настрій і навіть підвищити ризик захворювань.

Тістечко "Наполеон". Фото: Instagram

Ось 12 ознак, які можуть вказувати на те, що ви споживаєте занадто багато цукру:

  1. Підвищене відчуття голоду: Цукор швидко засвоюється, але не насичує. Це може призвести до постійного відчуття голоду.

  2. Дратівливість: Високий рівень цукру в крові може впливати на настрій і викликати нервозність.

  3. Втома: Споживання цукру може викликати швидке підвищення і зниження енергії, що призводить до втоми.

  4. Неприємне відчуття від недостатньої солодкості їжі: Якщо ваш організм звик до високого рівня цукру, ви можете почуватися незадоволеним від менш солодких продуктів.

  5. Постійний потяг до солодкого: Надмірне споживання цукру може викликати звикання, через що з’являється бажання знову і знову їсти солодощі.

  6. Підвищений артеріальний тиск: Споживання солодких напоїв пов’язане з підвищеним ризиком гіпертонії.

  7. Виникнення акне та зморшок: Резистентність до інсуліну може бути пов'язана з акне, а надмірне споживання цукру також шкодить шкірі.

  8. Біль у суглобах: Надмірний цукор може викликати системне запалення, що призводить до болю в суглобах.

  9. Проблеми зі сном: Цукор може негативно впливати на якість сну, порушуючи його цикли.

  10. Проблеми з травленням: Цукор може викликати дискомфорт у шлунку і погіршувати симптоми вже існуючих захворювань.

  11. Когнітивні проблеми: Високий рівень цукру в крові може погіршувати пам’ять, фокус і концентрацію.

  12. Утворення карієсу: Бактерії в роті активно харчуються простими цукрами, що призводить до карієсу.

Уникнути всіх доданих цукрів важко, але важливо уважно вивчати етикетки продуктів і віддавати перевагу необробленим продуктам. Зменшення споживання цукру може позитивно позначитися на загальному стані здоров'я.

Крім того, Знай.ua повідомляв, це так смачно, що неможливо відірватися: рецепт сирних булочок зі смородиною