Популярні новини

Останні новини

Олександр Мусієнко розповів, як зірвати плани ворога на Запоріжжя, Дніпро і Харків: «Рецепти є відомі»

Ціни на капусту та буряк змінили напрямок: в скільки обійдуться овочі для борщу

Зеленський уперше прибув до Ісландії: яка мета візиту

Суддя заробив майже 4 млн грн сумнівним шляхом: йому обрали покарання

Співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні за підтримки ПРООН: оцінка шкоди довкіллю

Влада має відновити бронювання критичних працівників, щоб не спровокувати кризу у промисловості – експерт

Бризки крові та удари голим кулаком у череп: Конор МакГрегор анонсував власний файтинг

​Росіяни, які закатували до смерті жителя Ізюма, отримали підозри

Розвідка та партизани знищили залізничний міст у Бердянську: відомі деталі

Оцінка шкоди довкіллю: співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні

Чим підживити восени малину, щоб мати щедрий врожай: основні поради садівників

Мобілізацію посилять: поки рівень недостатній

Дронові атаки РФ: "Енергоатом" розповів про загрозу для Хмельницької АЕС

Військовий сфотографував ППО і виклав в мережу: суд призначив йому покарання

Влада розуміє важливість звільнення України від екологічного податку СВАМ – Качка

Як приготувати мариновані баклажани на зиму: найпростіший рецепт

Поділитися сюжетом
Як приготувати мариновані баклажани на зиму: найпростіший рецепт

Цей рецепт ідеально підійде для тих, хто хоче насолоджуватися смаком літа в холодні місяці.

Щоб приготувати баклажани на зиму вам знадобиться 2,5 кг свіжих баклажанів, середні цибулини – 7 штук, дві великі або три маленькі головки часнику, чорний перець, сіль, цукор, оцет 9% та олію.

Спосіб приготування:

Спершу очищаємо баклажани. Обирайте середні плоди, які легко нарізати. Після чищення нарізажте баклажани на половинки або частини, в залежності від їх розміру. Далі нагріваємо сковорідку і додаємо олію. Обсмажуємо баклажани з обох сторін до золотистого кольору, щоб вони стали м'якими.

Поки баклажани охолоджуються, нарізаємо цибулю напівкільцями та часник пластинками. У великій глибокій мисці будемо чергувати шари баклажанів, цибулі та часнику, додаючи декілька горошин чорного перцю між шарами. Цей етап дуже важливий, адже саме тут баклажани набирають свого аромату.

Наступним кроком буде приготування маринаду. У каструлі змішуємо 400 мл води, 4 столові ложки цукру без верху, 4 столові ложки солі та 140 мл оцту. Ретельно розмішуємо до розчинення солі та цукру. Коли маринад буде готовий, заливаємо ним баклажани. Накриваємо тарілкою, щоб маринад краще просочився, і ставимо під гніт, наприклад, літрову банку з водою.

Пройде доба, і ми зможемо перейти до наступного етапу – стерилізації. Баклажани вже набрали ароматів, і тепер нам потрібно їх закрити на зиму. Для цього зливаємо маринад у каструлю та доводимо до кипіння. Паралельно готуємо банки: заздалегідь їх стерилізуємо.

Коли маринад закипить, розкладаємо баклажани по банках, заливаємо гарячим маринадом, заповнюючи до краю. Закриваємо кришками і ставимо у каструлю з киплячою водою. Для півлітрових банок стерилізуємо 10 хвилин, а для літрових – 20 хвилин. Після цього закриваємо банки під ключ і перевертаємо, накриваючи теплим пледом для охолодження.

Ось і все! Ваші мариновані баклажани на зиму готові. Обов'язково спробуйте цей рецепт – ви не пошкодуєте!

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.