Популярні новини

Останні новини

Мінус сотні мільйонів у бюджеті країни: правоохоронці розслідують, як нардеп Шаповалов допомагав бізнес-партнеру ухилятися від податків - ЗМІ

Курячі рулети на картопляній подушці: найкраща вечеря за годину

Зайвими не будуть: як щомісячно отримувати від 450 грн на комуналку

Олександр Мусієнко розповів, як зірвати плани ворога на Запоріжжя, Дніпро і Харків: «Рецепти є відомі»

Ціни на капусту та буряк змінили напрямок: в скільки обійдуться овочі для борщу

Зеленський уперше прибув до Ісландії: яка мета візиту

Суддя заробив майже 4 млн грн сумнівним шляхом: йому обрали покарання

Співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні за підтримки ПРООН: оцінка шкоди довкіллю

Влада має відновити бронювання критичних працівників, щоб не спровокувати кризу у промисловості – експерт

Бризки крові та удари голим кулаком у череп: Конор МакГрегор анонсував власний файтинг

​Росіяни, які закатували до смерті жителя Ізюма, отримали підозри

Розвідка та партизани знищили залізничний міст у Бердянську: відомі деталі

Оцінка шкоди довкіллю: співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні

Чим підживити восени малину, щоб мати щедрий врожай: основні поради садівників

Мобілізацію посилять: поки рівень недостатній

Шоколадно-банановий хліб: шеф-кухар дала простий рецепт популярного десерту

Поділитися сюжетом
Шоколадно-банановий хліб: шеф-кухар дала простий рецепт популярного десерту

Шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати банановий хліб із шоколадом – цей кекс виходить неймовірно смачним і ароматним.

Щоб приготувати шоколадний банановий хліб, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • вершкове масло - 120 г
  • цукор - 200 г
  • яйця - 2 шт.
  • банани - 3 шт. в тісто + 1 шт. для декору
  • сода харчова - 1 ч.л.
  • борошно - 200 г
  • какао-порошок - 50 г
  • шоколад чорний - скільки не шкода (150-200 г)

"Банани можна брати темні, вони ще солодші і більше підходять до цього кексу", – відзначила шеф-кухар.

Мʼяке вершкове масло разом із цукром збиваємо до побіління. По одному додаємо яйця та продовжуємо збивати суміш. Додаємо банани, розминаємо їх виделкою в пюре та збиваємо до однорідності.

Після цього додаємо до бананової маси сухі інгредієнти: борошно, соду та какао-порошок. Ще раз збиваємо тісто до однорідності.

У кінці додаємо в тісто шоколад (дропси або просто подрібнений ножем) та перемішуємо. Трохи шоколаду лишаємо для декору.

Шоколадно-бананове тісто виливаємо в форму для кексу, змащену вершковим маслом і трішки присипану борошном, зверху посипаємо шоколадом і викладаємо розрізаний уздовж навпіл банан.

Випікаємо банановий хліб у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно годину, готовність перевіряємо деревʼяною шпажкою.

"В мене запікався 1 годину 15 хвилин. Це дуууужу смачно", – додала шеф-кухар.