Популярні новини

Останні новини

Мінус сотні мільйонів у бюджеті країни: правоохоронці розслідують, як нардеп Шаповалов допомагав бізнес-партнеру ухилятися від податків - ЗМІ

Курячі рулети на картопляній подушці: найкраща вечеря за годину

Зайвими не будуть: як щомісячно отримувати від 450 грн на комуналку

Олександр Мусієнко розповів, як зірвати плани ворога на Запоріжжя, Дніпро і Харків: «Рецепти є відомі»

Ціни на капусту та буряк змінили напрямок: в скільки обійдуться овочі для борщу

Зеленський уперше прибув до Ісландії: яка мета візиту

Суддя заробив майже 4 млн грн сумнівним шляхом: йому обрали покарання

Співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні за підтримки ПРООН: оцінка шкоди довкіллю

Влада має відновити бронювання критичних працівників, щоб не спровокувати кризу у промисловості – експерт

Бризки крові та удари голим кулаком у череп: Конор МакГрегор анонсував власний файтинг

​Росіяни, які закатували до смерті жителя Ізюма, отримали підозри

Розвідка та партизани знищили залізничний міст у Бердянську: відомі деталі

Оцінка шкоди довкіллю: співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні

Чим підживити восени малину, щоб мати щедрий врожай: основні поради садівників

Мобілізацію посилять: поки рівень недостатній

Ніжна та кремова запіканка з кабачками: потрібно трохи більше півгодини, рецепт

Поділитися сюжетом
Ніжна та кремова запіканка з кабачками: потрібно трохи більше півгодини, рецепт

Кабачок – класичний овоч, що поєднує літній та осінній сезони. Господині готують з нього безліч страв, поєднуючи з різними продуктами.

Будь-яка запіканка з кабачків – чудовий варіант різноманітності меню. Її можна приготувати не тільки в духовці, а й у мікрохвильовій печі та мультиварці.

Сирно-кабачкова запіканка може порадувати своїм ніжним вершковим смаком – і ви приготуєте її ще багато разів.

Для приготування запіканки слід підготувати продукти:

  • Яйця – 2 штуки;

  • Кабачки – 1 штука;

  • Сметана – 200 г;

  • Борошно – 200 г;

  • Сир – 100 г;

  • Сіль та перець – за смаком;

  • Свіжа зелень – до смаку.

Яйця та сіль збийте віночком, після чого промийте та почистіть кабачок. Кабачки натріть на великій тертці та примніть руками, щоб зійшов зайвий сік.

Натертый кабачок. Фото: скрин

Сир потрібно натерти на середній або великій тертці, він краще тягтиметься. Кріп або петрушку наріжте дрібними шматочками. Для цієї запіканки найкраще підійде молодий кріп, він добре поєднується з смаками з кабачками.

Сметану додайте в яйця і добре перемішайте. Туди ж додайте тертий сир та борошно. Масу, що вийшла, злийте до кабачків і додайте кріп. Все добре перемішайте і перелийте у змащену олією форму.

Кабачкова запіканка. Фото: скрін

Форму із запіканку потрібно поставити в духовку на 200 градусів та випікати протягом 35 хвилин. Подавати на стіл краще у гарячому вигляді. Крім того, можна приготувати легкий гарнір або салат.

Раніше ми повідомляли, що грибні котлети і смачніші, і дешевші, ніж м'ясні: рецепт, який усі хочуть спробувати восени.