Популярні новини

Останні новини

Соус сацебелі на зиму: ідеальний рецепт від Тетяни Литвинової, відео

Раз і назавжди: досвідчені садівники розповіли, як позбутися бур'янів

Українські АЗС готують несподіванки: що варто знати водіям

У Ані Лорак вирвалося українське слово - зрадниця почала цинічно іржати

Грузія готується до післявиборчих проблем: експерти розповіли про наслідки втручання рф

Українці можуть не платити за житло: покриють усі витрати

Військовий експерт розповів, яку позицію зайняли США щодо вступу КНДР у війну: «Це дуже зручно»

15 Хвилин — і іржі як не було: два простих способи очистити ванну

Михайло Шейтельман заявив, що за законами війни Україна має право знищувати війська КНДР навіть у КНДР

Міндовкілля взяло участь у важливій конференції: збереженням біорізноманіття попри загрози викликані війною

Скандал на вирішальному етапі виборчої кампанії: Байден несподівано зробив "подарунок" Трампу

Контроль за ухилянтами стане жорсткішим: як знайдуть порушників обліку

«СТЕФАНИК. Новели»: у Києві покажуть п’єсу за текстами відомого українського екзистенціаліста

Політика у нас не змінена, і вона найбільше отруює зараз саму українську державу, - Олесь Доній

Як швидко приготувати вдома тісто для піци: рецепт від шеф-кухаря Клопотенка

Поділитися сюжетом
Як швидко приготувати вдома тісто для піци: рецепт від шеф-кухаря Клопотенка

Переможець проекту "Мастер Шеф", а тепер відомий шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко поділився з українцями простими рецептами тіста для піци.

Відомий кухар опублікував рецепт страви у своєму youtube-каналі, повідомляє Politeka.net.

"Звісно, адже я з вами поділюся двома рецептами італійського тіста – тонкого та пухкого, яке ще називають сфінчіоне. Начинку вигадуйте до свого смаку. Тільки уявіть: розрізаєте готову піцу, а за шматочком тягнеться довге павутиння сиру. Смакота! Відчуйте себе справжнім піцайоло та приготуйте ", - повідомив Клопотенко.

Інгредієнти для тонкої італійської піци на кефірі: 300 г борошна 1 ст. л. цукру 1 ч. л. солі 1 ч. л. розпушувача 2 ст. л. соняшникової олії 200 мл кефіру.

Інгредієнти для італійської піци сфінчіоне на дріжджовому тісті: 200 мл молока 30 г вершкового масла 10 г дріжджів 1 ст. л. цукру 1 ст. л. соняшникової олії 1 яйце 350 г борошна.

Головне щоб молоко було не холодним, бо якщо воно холодне - це погано, якщо воно гаряче, то дріжжі помруть.

Тому краще кімнатна температура: беремо молоко, тепер беремо 30 г вершкового масла додаємо його до молока і нам треба зробити так, щоб молоко та вершкове масло об’єдналося. Потім суміш молочно-вершково- масляну переливаємо, додаємо 10 г дріжджів, столову ложку цукру, додаємо столову ложку олії, можна півтори, додаємо одне яйце і гарно все вимішуємо.

Коли ми гарно все розмішали додаємо 350 г борошна і ще раз гарно гарно замішуємо до однорідності, щоб в нас вийшло однорідне тісто.

Спочатку ложкою, потім рукою, тісто буде трохи до рук прилипати, бо воно досить рідке, тому

Його треба так лишити тепленьким на годинку під плівку, щоб воно піднялось.

Читайте також:

Гречка буде ще смачнішою: Клопотенко сказав, що додати.

Новий рецепт омлету на сніданок: дивовижне поєднання смаків за лічені хвилини.

Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.