Популярні новини

Останні новини

Росіяни знову атакували Харків: пошкоджені багатоповерхівки

Як приготувати розсипчастий плов: рецепт узбецької страви від зірки "Мастер Шеф"

Половина школярів не мають знань: в українській освіті справжня катастрофа

В Україні призначили нового освітнього омбудсмена

Meta заблокувала шахраїв, які вимагали гроші Instagram-блогерів, - Мінцифри

«Гостра нирка» для лікарень — Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» Валерія Дубіля передали 11 апаратів Prismaflex

Додаткова зимова допомога для українців: кому виплатять до 32 000 гривень

Відбувся лише штрафом: працівника ТЦК судили за злочин, подробиці інциденту

​"Повернення додому": на Центральному залізничному вокзалі Києва відкрили мініскульптуру

"Повне захоплення Торецька та Часового Яру": у ЗСУ спростовують інформацію росіян

Що сильніше, закон «Сухопарова», або Закон України? Шлях завдовжки сім років і звернення дочки загиблого бізнесмена

Критична медицина від благодійників: 11 апаратів «Гостра нирка» від Благодійного фонду молодіжної ініціативи «Надія» Валерія Дубіля

Як зберегти буряк свіжим: прості хитрощі від шеф-повара

​Глава МЗС Сибіга отримав нового заступника: хто ним став

СБУ ліквідувала нові схеми для ухилянтів: затримали посадовців МСЕК

Гарбузовий манник у лимонному сиропі: рецепт без борошна та яєць для ласунів

Поділитися сюжетом
Гарбузовий манник у лимонному сиропі: рецепт без борошна та яєць для ласунів

Якщо ви вважаєте, що гарбуз – не ваш продукт, спробуйте цей гарбузовий манник і, можливо, зміните думку. Це ніжний та солодкий десерт без борошна та яєць, але дуже ситний та смачний, ідеально підходить для затишного чаювання.

Рецептом поділилася Українська бабуся у Facebook.

Отже, що знадобиться:

  • Гарбуз – 300 г (вже натертий)
  • Лимон – 1 шт.
  • Кефір – 250 мл
  • Цукор – 100 г (в тісто) + 150 г (у сироп)
  • Манна крупа – 270 г
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Вода – 120 мл

Гарбуз / фото: Pixabay

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте гарбуз: очистіть, натріть на тертці та з'єднайте з кефіром, цукром та манкою.
  2. Додайте розпушувач та натріть трохи лимонної цедри для аромату.
  3. Перемішайте все віночком - ніякого клопоту з борошном і маслом!
  4. Розігрійте духовку до 180 ° С, змастіть|змазати| маслом|мастилом| і вилийте туди тісто.
  5. Випікайте близько 45 хвилин|мінути|. Перевірити готовність можна зубочисткою – якщо вона суха, манник готовий.

Жінка, яка обирає лимон в магазині

Фінальний штрих – лимонний сироп:

  1. У каструльці змішайте воду та цукор, додайте сік лимона.
  2. Доведіть до кипіння та проваріть 3 хвилини на середньому вогні.
  3. Залийте готовий манник сиропом. Не лякайтеся, якщо він «плаває» – вже через 30 хвилин сироп убереться.

Бажаєте на максимум смаку? Залишіть манник просочуватися на ніч, і вранці він просто бомбичним!

Крім того, Знай.ua повідомляв, від цього залежатиме якість яєць: як правильно годувати курок цієї зими