Популярні новини

Останні новини

Комаровський розповів, як лікувати нежить: найкращі поради лікаря

З 2 листопада проїзд у маршрутках стане дорожчими: як зміняться тарифи та сервіс

Нові правила проїзду: школярам обмежать пільги на громадський транспорт

Як приготувати квашену капусту "Пелюстка" за рецептом "Мастер Шеф" Литвинової: зберігатиметься довше

Зупинишся - заплатиш штраф: водіям оголосили нові правила

Тарифний нокаут у листопаді: подорожчають одразу дві платіжки

Постачальники оновили тарифи на газ: до 20 грн за куб напередодні зими

Гороскоп на 2 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для важливих рішень

Чому не можна залишати вогонь без нагляду 2 листопада і куди треба кинути жменю зерна: прикмети та заборони на Акіндіна

Нострадамус і Баба Ванга залишили зловісні пророцтва на 2025 рік: на Європу чекає щось гірше за війну

Секрет повітряної випічки: як зробити яблучний пиріг з ніжною меренгою

Як правильно зберігати в квартирі часник: дізнайтеся найкращі способи господинь

Домашня курка у пікантному маринаді: секрет приготування смачного м'яса

Досвідчені фермери розкрили, як збереже осінній урожай: простий та ефективний засіб

Цінові гойдалки на ринку овочів: як зекономити гроші і не залишитись голодним

Домашняя курица в пикантном маринаде: секрет приготовления вкусного мяса

Поділитися сюжетом
Домашняя курица в пикантном маринаде: секрет приготовления вкусного мяса

Участница суперфинала кулинарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко предложила свой рецепт вкусной курочки с маринадом.

Благодаря такому простому маринаду и правильному способу приготовления, курица получится нежной, ароматной и с аппетитной кисло-сладкой корочкой.

Ингредиенты:

  • Курица – 1,5 кг
  • Масло – 100 г
  • Чеснок – 3-4 зубчика
  • Соль, перец по вкусу

Для маринада:

  • Растительное масло – 2 ст. л.
  • Кетчуп – 100 г
  • Соевый соус – 30 г
  • Винный (или яблочный) уксус – 30 г
  • Сахар – 1 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.

Способ приготовления:

Замочите курицу на 1-2 часа в соленой воде (4 ст. л. соли на 1 л воды). Разрежьте курицу вдоль по хребту и разверните, расправив ножки. Растопите масло, добавьте к нему пропущенный через пресс чеснок, соль и перец, тщательно перемешайте. Этой смесью щедро натрите курицу со всех сторон.

Положите курицу на противень и отправьте в разогретую до 180°C духовку на 40 минут. Пока курица запекается, смешайте в миске кетчуп, соевый соус, уксус, сахар и мед. Перемешивайте до полной однородности.

Спустя 40 минут достаньте курицу из духовки и щедро смажьте ее маринадом с помощью кулинарной кисточки. Отправьте курицу обратно в духовку еще на 30 минут. Маринад карамелизуется, это и даст мясу тонкую и вкусную корочку.