Популярні новини

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

Домашняя курица в пикантном маринаде: секрет приготовления вкусного мяса

Поділитися сюжетом
Домашняя курица в пикантном маринаде: секрет приготовления вкусного мяса

Участница суперфинала кулинарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко предложила свой рецепт вкусной курочки с маринадом.

Благодаря такому простому маринаду и правильному способу приготовления, курица получится нежной, ароматной и с аппетитной кисло-сладкой корочкой.

Ингредиенты:

  • Курица – 1,5 кг
  • Масло – 100 г
  • Чеснок – 3-4 зубчика
  • Соль, перец по вкусу

Для маринада:

  • Растительное масло – 2 ст. л.
  • Кетчуп – 100 г
  • Соевый соус – 30 г
  • Винный (или яблочный) уксус – 30 г
  • Сахар – 1 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.

Способ приготовления:

Замочите курицу на 1-2 часа в соленой воде (4 ст. л. соли на 1 л воды). Разрежьте курицу вдоль по хребту и разверните, расправив ножки. Растопите масло, добавьте к нему пропущенный через пресс чеснок, соль и перец, тщательно перемешайте. Этой смесью щедро натрите курицу со всех сторон.

Положите курицу на противень и отправьте в разогретую до 180°C духовку на 40 минут. Пока курица запекается, смешайте в миске кетчуп, соевый соус, уксус, сахар и мед. Перемешивайте до полной однородности.

Спустя 40 минут достаньте курицу из духовки и щедро смажьте ее маринадом с помощью кулинарной кисточки. Отправьте курицу обратно в духовку еще на 30 минут. Маринад карамелизуется, это и даст мясу тонкую и вкусную корочку.